Welk soort Indoor Cycling workouts zijn er? (2024)

21 juni 2024

Lifestyle

5 min read

Welk soort Indoor Cycling workouts zijn er? (1)

Met alle verschillende soortenIndoor Cycling workoutsdie online te vinden zijn, kunnen we ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen welk soort les bij jou past. We zetten de verschillende soorten workouts hieronder voor je op een rijtje zodat jij kunt bepalen welke les bij jou past.

Inhoudsopgave

Scenic Rides, Breng Buiten Naar Binnen

De Scenic Rides zijn de workouts waar CycleMasters bekend mee is geworden. Dit zijn Indoor Cycling workouts waarbij je op de fiets stapt en terwijl je een Indoor Cycling workout volgt, je door landschappen in binnen- en buitenland fietst. Een instructeur vertelt jou, net als tijdens een Indoor Cycling les in de sportschool, precies wat er van jou verwacht wordt. Op zonnige bestemmingen in Italië of Frankrijk, maar ook de Ardennen en Veluwe voltooi jij jouw workout en heb je echt even het idee dat je er tussenuit bent geweest. Ook als je geen fanatiek wielrenner of fietser bent, zijn deze workouts leuk om te volgen.

Welk soort Indoor Cycling workouts zijn er? (2)

Scenic Rides Classics

Wist je dat CycleMasters ooit is begonnen met indoor Cycling workouts onder de naam ClubVirtual? De workouts die toen zijn uitgebracht, daar konden we nog niet helemaal afscheid van nemen. En dus zijn ook deze Scenic Rides ook nog steeds beschikbaar onder de naam Scenic Rides Classics. Leden van het eerste uur hebben deze workouts misschien wel honderden keren gevolgd en nog steeds zien we leden regelmatig een les selecteren uit deze categorie.

Studio Rides, Indoor Cycling in de Club

Tijdens een Studio Ride ervaar je de workout zoals je dit doet in een cycling studio. Volg bijvoorbeeld een Interval, HIIT of Endurance Ride en laat je meeslepen door de muziek en de studiolichten. Een deel van deze workouts is opgenomen met deelnemers in de studio, waardoor je het gevoel hebt dat je daadwerkelijk samen met een groep aan het sporten bent. Deze workouts zijn ontstaan tijdens de pandemie, toen het opnemen van Scenic Rides niet altijd mogelijk was. Vanwege het succes van de workouts hebben ze een vaste plek in het aanbod van CycleMasters gekregen.

Beat Rides

Beat Ride wordt door sommigen ook wel Rythm Ride genoemd en is de jongste vorm van Indoor Cycling. Deze workouts worden voornamelijk gevolgd in Boutique studio’s in grote steden. RoCycle, Saints & Starts en Velo zijn bekende studio’s waar deze lessen live worden gegeven. Online zijn deze workouts op dit moment alleen te vinden bij CycleMasters. Zoals de naam al aangeeft, bij dit soort Indoor Cycling workouts is de Beat belangrijk, net als in een discotheek.

Tijdens een Beat Ride les draait alles om ‘Music & Fun’. Op de fiets swing je mee op de vetste beats en laat je je opzwepen door de instructeur. Voor je het weet zit de les er alweer op. De instructeurs combineren muziek, licht en cycling tot een energieke full body workout.

Bootcamp Rides, Combineer Cardio en Krachttraining

De Bootcamp Rides kun je het beste uitleggen als een Studio Ride, die wordt gecombineerd met een Krachttraining. Je begint hierbij jouw les op de fiets voor het cardio gedeelte, waarna je de workout verplaatst naar naast de fiets voor het gedeelte krachttraining. Omdat deze workouts uit twee onderdelen bestaan, zul je tot 30 minuten op de fiets zitten, waarna je je training naar de grond verplaatst en hier nog maximaal 20 minuten krachttraining aan toevoegt. De combinatie van beide workouts zorgt ervoor dat je met één Bootcamp Ride jouw hele lichaam aan het werk hebt gezet.

High Intensity Ride

Binnen CycleMasters vind je niet alleen verschillende categorieën workouts. Ook onderscheiden de lessen zich op type workout. Zo kun je bij zowel de Scenic Rides als de Rides die in de studio worden opgenomen, onder andere High Intensity Rides terugvinden. In een High Intensity Ride ligt de intensiteit van de les hoog. Deze lessen zijn een uitdaging voor gevorderde sporters die een goede conditie hebben opgebouwd. De lengte van deze workouts varieert tussen de 20 en 60 minuten.

Recovery Ride

Een Recovery Ride kan eigenlijk altijd. Deze workouts zijn ideaal als herstel workout de dag na een intensieve workout of wanneer je na een blessure weer wilt opstarten. Ook in een opbouwfase zijn dit fijne lessen om te volgen. Dit komt doordat je in deze workouts actieve periodes afwisselt met rustige fases, zodat je spieren sneller herstellen en je je ondertussen je conditie verbetert.

Cardio Interval Ride

De focus van een Cardio Interval Ride is om de hartslag te verhogen en de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Intervaltraining houdt in dat je afwisselend periodes van hoge intensiteit (bijvoorbeeld sprinten of klimmen) afwisselt met periodes van lagere intensiteit (bijvoorbeeld rustig trappen). Door de afwisseling van intensiteit en de constante beweging tijdens een Cardio Interval Ride is dit een effectieve manier om calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren.

Endurance Ride

Een Endurance Ride richt zich op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Tijdens een Endurance Ride trap je gedurende langere perioden op een matige tot hoge intensiteit, vaak met een constante snelheid en weerstand. In tegenstelling tot de pittige intervaloefeningen van een Cardio Interval Ride, draait een Endurance Ride meer om het aanhouden van een stabiele inspanning gedurende langere tijd, vergelijkbaar met een lange rit op de weg. Deze workouts kunnen variëren in lengte, maar duren meestal tussen de 45 minuten en 90 minuten. De focus ligt op het opbouwen van aerobe capaciteit, vetverbranding en het versterken van de spieren die betrokken zijn bij het fietsen.

Welk soort Indoor Cycling workouts zijn er? (3)

CycleMasters (X)XL Workout

Een voorbeeld van een Endurance Ride zijn de (X)XL workouts die in het aanbod van CycleMasters te vinden zijn. Deze workouts zijn 90 minuten en focussen voornamelijk op het verbeteren van de conditie. In 2023 bracht CycleMasters eenmalig een XXL workout uit van 105 minuten. een route die je meeneemt door het gebied rondom de Sella Ronda.

Zelf Een Indoor Cycling Workout Ervaren?

Welk soort Indoor Cycling workouts zijn er? (4)

Met het Bike+ lidmaatschap huur of koop jij een bike tegen een laag maandelijks tarief. Heb jij al een fiets? Start dan je 14-daagse proefperiode en ga direct van start! Je kunt dan ook direct gebruik maken van onze Strength Workouts en Stretch & Relax Sessies.

Previous ArticleDe Basisprincipes van Afvallen
Next ArticleBeginnen met Sporten: 4 Stappen naar Succes

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

You may also like

Nieuws

Dé app voor thuissporten

De ontwikkelingen bij CycleMasters staan niet stil. Nieuwe les categorieën en instructeurs zorgen voor een gevarieerd aanbod aan workouts.

28 juni 20213 min read

Nieuws

Eva Walgemoet kiest voor enthousiaste en energieke coaching

Vanaf dit weekend is naast de bekende gezichten van het CycleMasters team, een nieuwe instructrice te bewonderen, Eva Walgemoet.

25 februari 20213 min read

Lifestyle

Goede Indoor Cycling muziek: haal alles uit je workout!

Met de juiste Indoor Cycling muziek haal jij het maximale uit je training. Muziek zorgt ervoor dat je gemotiveerd wordt en helpt […]

11 maart 20223 min read

Welk soort Indoor Cycling workouts zijn er? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5870

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.